Vignale di Cecilia

Veneto, Italië

100% Garganega

Deze favoriet geniet nog weinig uitleg, het is de ideale schuimwijn om de avond mee te starten of mee te beëndigen. Puur, zonder toevoeging van gist, suiker of sulfiet. Een topper in zijn prijsklasse en een waardig alternatief voor de duurdere champagne.

 

Domaine des Deux Moulins

Loire, France

100% Floréal

Een frisse, lichte en zeer drinkbare wijn die zowel als aperitief kan alsook als begeleider bij fijne zachtgekruide gerechtjes. Puur natuur in het glas en dat voor een heel mooie prijs...

Grasso Fratelli

Piemonte, Italië

100% Chardonnay

Een zeer gebalanceerde Chardonnay, fruitig, ziltig maar vooral fris mineraal. Past bij de meer uitgesproken gerechten, zoals bij de aardpeersoep met walnoot, dragon en peer. Een absolute aanrader!

Castrum Morisci

Marche, Italië

100% Sangiovese

Een fruitige, licht kruidige pure rode wijn. Denk aan kersen, met een bittertje in de afdronk. Ideaal gezelschap bij het hoofdgerecht met wintergroentjes en kruidige saus.

 

Mylène Bru

Languedoc, France

80% Grenache, 20% Cinsault

Een heel leuke lichte rode wijn, met een kleine pareling. In de mond blauwe bes, rood fruit, selder en peper. Fijn gezelschap bij vegetarische gerechten maar bovenal heel drinkbaar, verslavend, een echte glouglou wijn, dus beter meer dan één flesje in huis halen...